Www.motoobleceni-kb.cz

Questions & Answers
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Můžete zmrazit parmazán?

Můžete zmrazit parmazán? Pokud parmazán nepoužíváte často, může trvat několik měsíců, než spotřebujete malý blok. Z tohoto důvodu byste měli zvážit jeho zmrazení, abyste prodloužili jeho trvanlivost. Zde je pohled na to, jak zmrazit parmazán a co můžete očekávat, když to uděláte.

I když je bezpečné zmrazit parmazán, není to obvykle doporučená metoda pro skladování sýra. Když je sýr v mrazáku, vlhkost, kterou obsahuje, zmrzne a vytvoří drobné ledové krystalky. Jak se voda při zmrazování rozpíná, tyto krystaly vytvářejí v sýru drobné dírky.

I když jsou tyto otvory příliš malé, aby je bylo možné vidět pouhým okem, zůstávají po rozmrazení sýra. Jeho strukturální integrita je trvale změněna. Hladká, krémová textura sýra se znatelně drolí.

Tvrdší sýry, jako je parmezán, obvykle vydrží v procesu zmrazování lépe než sýry měkčí. Zmrazení by nemělo ovlivnit chuť ani barvu sýra. Díky tomu bude sýr stále drobivější, ale v závislosti na tom, co budete s parmazánem dělat, nemusí být tato změna textury problém.

Parmezán má skladovatelnost několik měsíců až rok, pokud je chlazený volně zabalený ve voskovém papíru. Záleží na konkrétní variaci a stáří sýra. Vzhledem k tomu, že parmazán je konzervovaný sýr, je bezpečné ho jíst, pokud na něm není plíseň. Umístěním parmazánu do mrazáku prodloužíte jeho trvanlivost o několik měsíců.

Níže je návod, jak zmrazit parmazán:

Jak zmrazit parmazán?

Při rozhodování, zda parmazán zmrazit, nejprve zvažte, jak často jej budete při vaření používat. Podívejte se na velikost svého bloku.

Pokud parmazán používáte polopravidelně a máte malý špalek, který budete používat několik dalších měsíců, uchovávejte ho v lednici. Užijte si to čerstvé.

Pokud parmazán používáte jen sporadicky, nebo jste si koupili velký blok, který vydrží déle než pár měsíců, může být nejlepší alespoň část zmrazit.

Při rozhodování, zda má smysl zmrazit svůj blok, budete také chtít zvážit, jak plánujete použít parmazán. Změna textury, která přichází se zmrazením, by neměla být problémem, pokud její malou část roztavíte. Jídla, jako jsou smetanové omáčky nebo náplně do těstovin.

Weiterlesen:
Co je opraveno?

Není ideální sýr zmrazovat, pokud ho plánujete použít jako nerozteklou polevu, například do salátu Caesar.

Parmazán můžete zmrazit v blocích nebo nastrouhaný. Pokud nechcete stejný blok sýra rozmrazovat a znovu zmrazovat, nakrájejte blok před zmrazením na menší porce.

Při strouhání sýra volte co nejjemnější strouhání. Nejlépe snese proces zmrazování.

Ať už si vyberete jakoukoli cestu, budete chtít umístit parmazán do vzduchotěsné nádoby. Může to být plastová nebo skleněná miska s víčkem, nebo plastový sáček na zip. Ujistěte se, že si ponechte dostatek místa.

Jak rozmrazujete mražený parmazán?

Chcete-li parmazán rozmrazit, vložte jej do lednice a počkejte. Měli byste tak učinit alespoň 24 hodin před zamýšlenou dobou použití. Tím zajistíte, že bude mít dostatek času na rozmrazení. Větší bloky se samozřejmě rozmrazí déle než menší kousky nebo strouhaný sýr.

Pokud jste sýr nastrouhali a chcete ho nechat rozpustit, můžete jej přidat do pokrmu nebo omáčky, dokud je ještě zmrazený. Jak se vaše jídlo vaří, sýr se rozmrazí a roztaví.

I když zmrazení není nejideálnější způsob skladování sýra, funguje skvěle pro zachování integrity produktu. Nyní, když víte, jak zmrazit parmazán, můžete se vyhnout plýtvání a skladovat sýr v mrazničce, dokud nebude připraven k použití.

Ссылка на основную публикацию