Www.motoobleceni-kb.cz

Questions & Answers
1 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Můžete zmrazit špenát?

Špenát má relativně krátkou trvanlivost, takže udržet ho čerstvý a dostupný může být problém. Mražením špenátu se výrazně prodlouží jeho trvanlivost, takže ho můžete mít ve své kuchyni vždy po ruce. Ale můžete špenát zmrazit?

Ano, špenát můžete zmrazit. Ve skutečnosti mrazí docela dobře. Zmrazený špenát lze snadno začlenit do různých pokrmů a přidat tak vysokou nutriční hodnotu a velmi málo kalorií.

Špenát má smysl zmrazovat, protože prodlužuje jeho trvanlivost z pouhého týdne až na 14 měsíců. Protože špenát musí být připraven před zmrazením, znamená to, že můžete efektivně pracovat přípravou velkých dávek najednou. Jakmile špenát naporcujete do jednotlivých sáčků v mrazáku, je připraven k použití, až budete připraveni vařit.

Je však důležité poznamenat, že čerstvý špenát je křupavý (podobně jako hlávkový salát), zatímco mražený špenát má po zmražení mokrou, křehkou texturu. Tato změna textury je reakcí špenátu na vaření, takže nebude žádný rozdíl, pokud zmražený špenát začleníte do dipů, polévek, kastrolů a dalších vařených nebo pečených pokrmů. Stejně tak by nemělo záležet na tom, jestli rádi jíte jako přílohu obyčejný vařený špenát.

Mražený špenát však není vhodný ke konzumaci v syrovém stavu. Jemná textura mraženého špenátu by byla velmi odlišná od křupavé, vločkovité textury, kterou očekáváte od syrového špenátu. Pokud tedy plánujete použít špenát v salátu nebo jako polevu na burger, zůstaňte u nákupu čerstvého špenátu. Níže je uveden podrobný návod, jak zmrazit špenát:

Jak zmrazíte špenát?

Protože špenát roste přímo na zemi, může být při koupi pěkně nepořádný. Před zmrazením nebo konzumací špenátu je důležité ho důkladně omýt, aby se odstranily všechny stopy nečistot. Špenát jednoduše třikrát ponořte do misky s vodou a mezitím vyměňte vodu. Jakmile je špenát čistý, můžete odstranit stonky a podle potřeby špenát nakrájet najemno.

Weiterlesen:
Jaká velikost TV ve vzdálenosti 2 m?

Blanšírování špenátu pomáhá listům zachovat si zelenou barvu a živiny během procesu zmrazování. Také změkčí texturu špenátu v hotovém uvařeném pokrmu. Z blanšírování si všimnete výrazné ztráty objemu. Z 10 až 12 šálků špenátu se obvykle získá 1 šálek blanšírovaného špenátu.

Chcete-li špenát blanšírovat, vařte ho v hrnci s vodou na sporáku po dobu 30 sekund až 1 minuty. Špenát vyjměte cedníkem nebo cedníkem a okamžitě jej vložte do misky s ledovou vodou, abyste zastavili proces vaření. Nechte ho několik minut v ledové vodě, dokud zcela nevychladne.

Špenát vyjměte a rukou vymačkejte co nejvíce přebytečné vody. Špenát naporcujte na jednotlivé porce ve vzduchotěsné nádobě s víkem nebo v plastových sáčcích na zip. Blanšírovaný špenát vydrží při skladování v mrazáku 9 až 14 měsíců.

Pokud plánujete špenát spotřebovat do 6 měsíců, můžete blanšírování vynechat, abyste ušetřili čas. Neblanšírování špenátu však nejen snižuje jeho trvanlivost, ale také více znehodnocuje texturu špenátu.

Jak rozmrazujete mražený špenát?

Rozmrazování špenátu je snadné. Pokud si jídlo plánujete dopředu, můžete mražený špenát dát rovnou do lednice asi den nebo dva před tím, než ho budete potřebovat. Chcete-li urychlit dobu rozmrazování, můžete sáček umístit do misky s teplou vodou ve dřezu. Špenát by měl být za hodinu až dvě úplně rozmražený.

Další technikou, jak špenát ve spěchu rozmrazit, je scedit špenát do síta a propláchnout teplou vodou. Pomocí prstů oddělte případné shluky. Tento proces je neuvěřitelně rychlý a trvá jen několik minut. Jakmile je špenát zcela rozmrazený, stlačte špenát v cedníku rukou, abyste odstranili přebytečnou vodu.

Je úžasné, jak dobře se špenát uchovává v mrazáku. Nyní, když víte, jak zmrazit špenát, proč nekoupit tuto zeleninu ve velkém! Není třeba se obávat plýtvání špenátem, pokud si skrýš necháte v mrazáku.

Weiterlesen:
Co dělá teplo na břiše?
Ссылка на основную публикацию