Www.motoobleceni-kb.cz

Questions & Answers
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Můžete zmrazit vařenou rýži?

Vaření rýže vyžaduje čas. Vaření bílé rýže trvá asi 25 minut a 45 minut hnědé rýže. Některé dny není dost času čekat, až se rýže uvaří. Chceme si jen uvařit rychlé jídlo a večer si odpočinout. V důsledku toho často volíme rychlá a nepříliš zdravá jídla před něčím výživným, jehož příprava zabere více času. Naštěstí zmrazení vařených zrn je věc a může to být skutečný zachránce. Zadejte mraženou vařenou rýži.

Vaření velkých dávek rýže trvá stejně dlouho jako vaření porce o velikosti jídla. Tohoto faktu můžete využít a za víkend uvařit větší várku a zbytky zamrazit. Tímto způsobem můžete mít vařenou rýži hotovou během několika minut ve všední dny. Pokud vás zajímá zmrazení uvařené rýže, čtěte dál.

Jak zmrazit vařenou rýži

Začněme vařením rýže dle vlastního výběru (bílá, hnědá, divoká, basmati rýže). Poté zbývají pouze 4 kroky ke zmrazení uvařeného zrna: zchladit, naporcovat, zabalit a zmrazit. Podívejme se podrobně na každý krok:

  1. chladná rýže. Rýži rozprostřete na tenko na plech nebo na několik plátů, aby rychle vychladla. Pokud se rýže přichytí k povrchu, podnos nejprve pod tekoucí vodou (takže je mírně vlhký). To by mělo zabránit přichycení rýže k povrchu. Po 10 až 30 minutách (podle toho, jak tence byla rýže rozprostřená na pánvi) by měla být rýže docela studená. Pokud je ještě trochu teplé, můžete tác nebo talíře dát na 10-20 minut do lednice, abyste měli jistotu, že vychladnou.
  2. porcování. Při rozmrazování je velmi užitečné porcování uvařené rýže. Přemýšlejte o tom, jak budete rýži používat v budoucnu, a na základě toho ji rozdělujte. Pokud si nejste jisti, kolik rýže budete najednou potřebovat, můžete dávku vždy rozdělit na 1 nebo 2 porce.
  3. Obal. Každá porce by měla být zabalena ve vlastním mrazicím sáčku. Rýži v sáčku rovnoměrně rozprostřete rukama tak, aby vytvořila tenkou vrstvu. Tenké a rovnoměrné vrstvy mají dvě hlavní výhody. Za prvé, vařená zrna lze také snadněji a rovnoměrněji ohřívat v mikrovlnné troubě. Za druhé, pokud je porce příliš malá, můžete snadno rozmrazit další vrstvu. Jakmile jsou mrazicí sáčky připraveny, označte je jménem, ​​množstvím a datem pro budoucí použití.
  4. Dejte rýži do mrazáku
Weiterlesen:
Jak se jmenuje kruhový objezd v Itálii?

Jak rozmrazit mraženou vařenou rýži

Zde je několik možností, pokud jde o rozmrazování vařené rýže:

  • Mikrovlnná trouba. Nejrychlejší variantou, i když ne nejzdravější, je mikrovlnka. Zahřívejte v mikrovlnné troubě v krocích po jedné minutě, přičemž při ohřívání ponechejte v mikrovlnné troubě sklenici vody. To pomůže udržet ohřátou rýži vlhkou.
  • Pánev. Mraženou rýži připravíte během několika minut ohřátím na sporáku. Nasypte rýži do pánve a na mírném ohni zahřejte zrna. Přidejte lžíci vody (v případě potřeby i více) a nechte rýži rozmrazit a prohřát. Jakmile se shluky rýže začnou rozpadat, občas zrnka promíchejte, aby se uvařila rovnoměrně. Pokud máte mraženou vařenou rýži s omáčkou, nemusíte přidávat vodu.
  • Zařaďte ho přímo do jídla, které připravujete. Pokud se jedná o jídlo, které bylo vařené jakýmkoli způsobem (polévky, hranolky), můžete rovnou přidat mraženou rýži. Dobrým příkladem toho je smažení mraženého drceného kuřete s BBQ omáčkou. Nezapomeňte přidat několik minut doby vaření, aby se rýže rozmrazila a uvařila.
  • V Lednici. Tato možnost vyžaduje čas a rýže může být kašovitá.

Jak používat mraženou rýži

Textura zmrazené a rozmražené rýže je téměř stejná jako textura čerstvě uvařené rýže. Z tohoto důvodu můžete rozmraženou a ohřátou rýži použít téměř stejně jako čerstvě uvařenou rýži.

Rýži můžete použít do polévek, hranolků, kastrolů a rýžových misek. Můžete také přidat trochu omáčky a bílku a vychutnat si ohřátou rýži.

Ссылка на основную публикацию